• Aktualności
  • Fundacja
  • Kronika
  • Oferta
  • Kontakt
  • Polska Liga Husarska

KIRCHOLM 420 rocznica

IV BAL HUSARSKI

Szczegóły
08-01-18 08:12

Mocne uderzenie w 2018 roku. Najpierw gościna w Pułtusku na Sylwestra gdzie w macierzystym Zamku przywitaliśmy Nowy Rok a teraz w „naszej” polowej siedzibie czyli ALUMNACIE w Tykocinie dynamicznie zabawiliśmy się i to aż miło.

Husarze z Podlaskiej Chorągwi Husarskiej, ich rodziny zaproszeni goście świetnie się bawili w gościnnych progach Alumnatu którego mury służą już od 1633 r.

 Miła atmosfera, pełna przyjaźni i pozytywnych toastów przeplatał się z dynamicznymi tańcami. I jak co roku okazało się, że nie słowa, nie fasadowa działalność, ale żywy przykład pociąg. Kolejne dwie osoby zgłosiły akces do Chorągwi, a dwóch kolegów z Olsztyna, panów Dariusza i Maksymiliana Głuchowskich, ćwiczący jazdę konną, wpisaliśmy do Regestu Chorągwi. Serce się raduje, że tak wielu uwielbia historię, szuka możliwości kultywowania Tradycji i potwierdza chęć ścisłej współpracy z husarią. 

Rotmistrz Dariusz Wasilewski przedstawił aktywność Chorągwi w 2017 roku. Na którą składało się kilkanaście Wydarzeń.

Zachwyty co do husarii wzmocniły urokliwe, pełne artyzmu zdjęcia stale współpracującego z Chorągwią fotografa a i czynnego rekonstruktora konnego pana Jerzego Rojeckiego.
Jak zwykle na wyżyny kulinarne poprzez przepyszne jadło, swojskie i naturalnego zaprowadził nas personel @Alumnatu z szefem Mariuszem Jabłońskim. Pełna satysfakcja!

W niesamowitej atmosferze XVII wiecznych sal, do rano trwała zabawa przerywana wspólnym śpiewem, toastami, pokazami szabli, koncerza, wystrzałami i zabawami.
A że trening czyni mistrza

Przekaż darowiznę

 

Akceptuję regulamin darowizn

right2

wwwright4

Polityka prywatności

right2

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies. Usuń ciasteczka

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.

Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.

Rozumiem